nn

Кразівці і крюків'яни вшанували пам'ять свого легендарного директора

31 травня, 2016

Сьогодні на Кременчуцький автозавод прибули гості з сусіднього підприємства - Кременчуцького вагонного заводу. Вони приїхали на КрАЗ у важливій справі: вшанувати пам'ять, згадати трудову діяльність легендарного керівника, Почесного громадянина м. Кременчук, володаря багатьох високих державних нагород і звань Івана Митрофановича Приходька.

Біля меморіальної дошки, відкритої на будівлі заводоуправління підприємства в 2010 році з нагоди 100-річчя І.М.Пріходька, у цей пам'ятний день гості автозаводу разом з генеральним директором, профспілковим лідером і головою ради ветеранів «КрАЗу» поклали квіти.

 

Івана Митрофановича знають і пам'ятають на автозаводі і в місті. 13 років він керував Крюківським вагонзаводом, згодом довгих 16 років очолював «КрАЗ».

Період керівництва І.М.Пріходька заводом «КрАЗ» став для підприємства епохою космічного злету. Із 4716 одиниць у 1960 році до 27085 в 1976-му зросло виробництво вантажних автомобілів, у десятки разів збільшені потужності заводу, розроблені, створені, пройшли державні випробування і поставлені на конвеєр: легендарні сімейства 255-х та 256-х, створені багато дослідних зразків, аналогів яким на той момент у СРСР не було. Також у великих масштабах велося капітальне, житлове, соціальне будівництво - зведені нові цехи, житлові мікрорайони, дитсадки, школи, поліклініки.

 

Не можливо перелічити, скільки всього він зробив для двох найбільших промислових підприємств міста та Полтавщини, для Кременчука та його мешканців. Нинішнє покоління кразівців вдячне йому і завжди буде пам'ятати і шанувати свого Директора.

 
Кількість переглядів 2698

Архів новин