nn

«АвтоКрАЗ» збільшив відрахування до бюджетів різних рівнів

08 червня, 2016

Найбільше в Кременчуці промислове бюджетоформуюче підприємство ПАТ «АвтоКрАЗ» - єдиний український виробник великовантажних автомобілів із замкнутим технологічним циклом виробництва, залишається одним із основних донорів різних бюджетних та позабюджетних фондів Кременчука та Полтавщини. Навіть в умовах посиленої економічної кризи, що вразила українську машинобудівну галузь у цілому і негативно впливає на діяльність «КрАЗа» зокрема, підприємству вдається не тільки в повному обсязі виконувати свої зобов'язання перед державою із відрахувань, а й значно їх збільшити. Так, у першому кварталі 2016 ПАТ «АвтоКрАЗ» перерахувало до бюджетів різних рівнів більш 35,1 млн. грн., що на 17,5 % вище за аналогічний показник минулого року. У перерахованій сумі найбільші відрахування склали: ПДВ -  понад 16,8 млн. грн. (зростання до І кварталу минулого року на 41%), до держбюджету збільшилися на 11,4% - до більше ніж 25 млн.грн, місцевий бюджет поповнився на понад  10 млн грн. (зростання 36,3% до минулого року), військовий збір виріс майже до 0,5 млн.грн (+ 26,6%), орендна плата за землю склала понад 4,4 млн.грн. (зростання на 23%).

«КрАЗ» за рівнем соціальної відповідальності в Кременчуці і на Полтавщині, як і раніше, займає лідируючі позиції. Підприємство в умовах політичної та економічної кризи в країні продовжує працювати стабільно, виконуючи взяті на себе соцзобов'язання. Так двічі з початку року - у січні та квітні, підвищувалася заробітна плата працівників, яка в еквіваленті повної зайнятості в квітні в середньому склала 4162 грн.

В даний час на Кременчуцькому автозаводі трудиться понад 3600 штатних співробітників, з яких 97% - це промислово-виробничий персонал із середнім віком 45 років.

ПАТ «АвтоКрАЗ» планує і далі знаходити можливість для підвищення соцпакету своїх працівників, поліпшення умов їх праці, а також продовжить роботи з реконструкції об'єктів соціального призначення. Зокрема, акціонерами «КрАЗу», за підтримки благодійного фонду нардепа Костянтина Жеваго, прийнято рішення про реконструкцію пам'ятника архітектури, важливого соціального об'єкту Кременчука - Палацу культури «КрАЗ», що знаходиться на балансі автозаводу. За попередньому підрахунку на ці цілі  знадобиться понад 10 млн. грн.

Кількість переглядів 1668

Архів новин