nn

На полігоні ПАТ «АвтоКрАЗ» пройшли відомчі випробування української бронетехніки

07 липня, 2016

Цього тижня до ПАТ «АвтоКрАЗ» прибула уся українська перспективна бронетехніка, розроблена для силових структур України. На випробувальному полігоні автозаводу Державний науково-дослідний інститут (ДНДІ) МВС України провів черговий етап визначальних відомчих випробувань  нових зразків броньованих автомобілів для потреб МВС, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, спецпідрозділів.  

Перевірку технічних характеристик та можливостей цієї техніки вела авторитетна комісія у складі військових та науковців, згідно програми та методик, розроблених  ДНДІ. На випробування до «КрАЗу» прибули: «Козак-2» (НВО «Практика») ,  «Барс» (ДП «АСЗ №2» «АК «Богдан Моторс), «Тритон» (ПАО «Завод «Ленінська Кузня»), «Варта» (ТОВ «Українська  бронетехніка»). Господарі – ПАТ «АвтоКрАЗ» - виставили на випробування свою перспективну техніку: КрАЗ-Шрек та КрАЗ-Спартан.

 

Приємно, що МВС України місцем чергового тестування обрало випробувально - демонстраційний полігон ПАТ «АвтоКрАЗ». Таке рішення закономірне, адже полігон «КрАЗу» - єдиний в Україні в своєму роду із оригінальними бетонними спорудами для випробування важкої колісної техніки. Його особливість  – у компактності: на площі 2 га розташовані дві траси шириною по 4 м кожна, на яких розміщено 20 спеціальних перешкод, котрі дозволяють проводити порівняльні випробування різних зразків, мінімізувати час для переміщення автомобілів між випробувальними перешкодами, а також візуально спостерігати зі зручної трибуни за випробуванням техніки.

Споруди полігону дозволяють давати оцінку прохідності, маневреності, динамічним якостям колісної техніки, а також проводити випробування її живучості в умовах граничних навантажень. Конфігурація і характеристики споруд відповідають аналогічним, відомим у світі полігонам:, IDEX (ОАЕ), SOFEX (Йорданія), НИИ-21 МО РФ (м. Бронниці, РФ), НИЦИАМТ (м. Дмитров, РФ) та деякі інші.

 

Із гордістю відзначаємо, що всі перешкоди полігону подолав лише автомобіль КрАЗ: у тому числі лісовий завал із велетенських колод та кам’яні глиби, до яких жоден із учасників не наважився й близько підійти.  До того ж «гості» проходили або обов’язкові перешкоди, згідно програми, - брід, пісок, підйом 30 та 60%,  і то у рамках своїх можливостей та функціонального призначення, або за власним вибором. Деякі перешкоди машини не змогли подолати.  Так, автомобіль «Варта» не осилив 60% підйом,  із яким решта техніки  справилася, а «Барс» за своїми  конструктивними та технічними параметрами не зміг впоратися із вертикальною стінкою 0,4 м. Що стосується обов’язкових випробувань на бродоходимість, то за заявленими виробником характеристиками автомобіль «Барс» пройшов брід глибиною 0,5 м, інші учасники випробувань подужали 0,76-метрову глибину, як і заявлено в технічному завданні МВД. КрАЗ же без підготовки бере глибину 1,2 м.

Наступним етапом визначальних відомчих випробувань  буде перевірка прохідності автомобілів на ґрунтових дорогах. Впевнені, що й на завершальному етапі відомчих випробувань бронетехніка КрАЗ покаже найкращі результати, чим підтвердить відповідність тактико-технічних якостей заданим конструкторами параметрам.  

 
Кількість переглядів 2564

Архів новин