nn

Галузь штормить, проте група «КрАЗ» зберігає стійке положення

13 липня, 2016

Підсумки роботи підприємств групи «КрАЗ» у першому півріччі 2016 року обнадійливі та оптимістичні. Незважаючи на те, що важко зберігати стійкі позиції в умовах, коли галузь, ринок, економіку і саму країну штормить за 8-бальною шкалою, підприємства групи послідовно нарощують темпи продажів, що видно із позитивної динаміки результатів роботи в першому і другому кварталі поточного року.

Так, головне підприємство групи - Кременчуцький автозавод, в 1,6 рази збільшив обсяг продажів продукції в другому кварталі, порівнюючи з першим. При цьому, зростання реалізації машин в другому кварталі виявилося недостатньо, щоб вийти на аналогічний торішній результат. Проте, зниження на 33% до 1 півріччям 2015 року можна вважати формальним показником, так як зі збільшенням експорту змінилися контрактні зобов'язання, коли підприємство відправляє всю партію виготовлених машин, вироблених в обумовлений контрактом період, після чого отримує оплату. КрАЗ розраховує за підсумками року зрівняти, а якщо вдасться, то й перевищити торішній показник.

Всього ж за січень-червень ПАТ «АвтоКрАЗ» реалізував своєї продукції на суму близько 671 млн.грн., з якої 92% отримано за автомобілі.

 Динаміку зростання продажів у другому кварталі відносно першого, показали й інші учасники групи: Токмацький ковальсько-штампувальний завод збільшив реалізацію на 6%, Полтавський автоагрегатний завод - на 8%, «Кам'янець-Подільськавтоагрегат» - на 59%, «Авторадиатор» (м. Маріуполь) - на 80%, ХЗКВ - у 2,4 рази.

За підсумками півріччя зростання продажів майже на 34,3%, по відношенню до такого ж періоду 2015-го, задекларував Токмацький ковальсько-штампувальний завод (ТКШЗ). З січня по червень підприємство продало товарів на суму понад 40,3 млн.грн., в яких більше 95% склали поставки на український ринок.

ПАТ «Кам'янець-Подільськавтоагрегат» (КПАА) хоч і вдалося у другому кварталі значно збільшити показник по реалізації, ніж у першому, та за підсумками 6 місяців підприємство практично вдвічі, у порівнянні з минулим роком, знизило продажі - до 5,2 млн. грн. При цьому червень став найрезультативнішим місяцем року - чотириразове зростання до травня. КПАА має намір зберегти позитивну динаміку до кінця року, щоб вийти на заплановані обсяги.
Полтавський автоагрегатний завод в першому півріччі 2016 року зберіг обсяг реалізації продукції на торішньому рівні, продавши товарів на 54 млн.грн, у тому числі гальмівної апаратури - більш ніж на 44 млн.грн, товарів народного споживання - понад 7,5 млн.грн. 68,5% всіх продажів - це експорт: зростання поставок майже вдвічі до Білорусі, велися відвантаження до Узбекистану та Киргизстану.
У ПААЗу також червень -  найрезультативніший з продажу, при чому відносно і аналогічного періоду минулого року, і попереднього місяця. Зростання загальних показників реалізації: в порівнянні з червнем 2015 року - 6,5%, травнем 2016 року - 43%.

Херсонський завод карданних валів в першому півріччі реалізував продукції на 10,54 млн.грн., збільшивши на 19,3% аналогічний минулорічний показник. В основному продукція, а це 82,5%, виготовлялася для українського споживача.

Слід зазначити, що в першому півріччі поточного року в загальному обсязі реалізації підприємств групи питома вага поставок для ПАТ «АвтоКрАЗ» склала: Маріупольського «Авторадіатори» - 59%, ХЗКВ - 31%, КПАА - 84%, ТКШЗ -59%, ПААЗ - 9,2%.

Кількість переглядів 1422

Архів новин