nn

Армійські КрАЗи гідно демонстрували вітчизняний військовий потенціал

17 жовтня, 2016

У кінці минулого тижня завершила роботу масштабна виставка «Зброя та безпека - 2016», яка вже у 13-й раз зібрала в столиці найкращих вітчизняних і зарубіжних представників військової індустрії. «АвтоКрАЗ», поряд з іншими вітчизняними та іноземними компаніями, представив військовим країни і зарубіжжя широку лінійку передових армійських моделей, у числі яких два дебютанти. Новинки - броньований безрамний важкий всюдихід КрАЗ-Халк і бронеавтомобіль КрАЗ-Спартан, обладнаний безпілотним управлінням, розмістилися на великому окремому стенді в павільйоні Міжнародного виставкового центру. Ще п'ять уже відомих силовим структурам зразків серійної бронетехніки КрАЗ: істотно модернізовані дизельний КрАЗ-Кугуар і КрАЗ-Спартан з різними додатковими опціями, КрАЗ-Фіона на базі всюдихода 6х6 КрАЗ-6322, КрАЗ-Шрек-М в модифікації «Размінувальник» і КрАЗ-Шрек для транспортування особового складу на базі автомобіля КрАЗ-5233НЕ (4х4), розташувалися на відкритому майданчику МВЦ. Вся перевірена війною на сході серійна бронетехніка КрАЗ була додатково посилена опціями, бойовими модулями і різними системами: навігації, спостереження, пожежогасіння, Run Flat, а також спецобладнанням українських і іноземних виробників.

 
 
 

Крім Кременчуцького автозаводу, КрАЗи різних моделей в якості бази з встановленими різними спецнадбудовами - усього порядку 30 одиниць, експонувалися на стендах провідних українських машзаводів і підприємств ОПК. Зокрема, Кременчуцький вагонний завод представив на своєму стенді мобільний банно-пральний комплекс на кразівському шасі і нову, створену у партнерстві з КрАЗом, траншейно-котлованну машину, на базі шасі всюдихода КрАЗ-5233НЕ з броньованої кабіною, моторним відсіком і паливним баком. Укрспецтехніка показала РЛС «Малахіт» із перешкодозахищеністю, Укроборонпром - мобільну ремонтну майстерню, Чернігівський ремонтний завод - ТММ, а також інші українські виробники вибрали в якості бази під свої спецвироби всюдиходи КрАЗ підвищеної прохідності.

 

Завдяки якісній і злагодженій роботі із підготовки до виставки топ-менеджерів і фахівців ПАТ «АвтоКрАЗ», їх активної і плідної праці протягом чотирьох виставкових днів, продукція вітчизняного виробника - заводу КрАЗ, була представлена на виставці на найвищому рівні. Підтвердженням цього стала велика кількість відвідувачів і їх нескінченний інтерес до експонатів компанії. Серед гостей на експозиції ПАТ «АвтоКрАЗ» було і керівництво силових відомств країни - секретар Ради національної безпеки і оборони України А. Турчинов, Міністр внутрішніх справ України А. Аваков і заступник міністра оборони України В. Муженко. У черговий раз високі чиновники схвально відзначили активну роботу українського виробника із розширення лінійки військової техніки КрАЗ, дали їй високу оцінку і наголосили, що саме таких сучасних технічних засобів зараз не вистачає на передовій. Уже вкотре вище військове керівництво країни обнадіяло «КрАЗ» у питанні закупівель у вітчизняного виробника, зазначивши, що проголошене урядом гасло про пріоритет вітчизняного перед імпортним, як ніколи актуальне і повинно неухильно виконуватися всіма чиновниками на місцях.

 
 
 

Усіх гостей своєї експозиції, серед яких і численні представники ЗМІ, КрАЗ ознайомив з новою і серійною продукцією, оснащеною додатково різними опціями, проконсультував із питань її технічних можливостей, експлуатації та обслуговування. У ході виставки було проведено ряд зустрічей і переговорів керівництва підприємства з Укроборонпромом, представниками силових відомств, українських і закордонних компаній - розробників і виробників озброєння і військової техніки, партнерами збройного бізнесу і іноземними замовниками оборонної продукції. Участь в заході пройшла успішно і дала компанії хороші результати - безліч перспективних знайомств і цікавих спільних проектів.

ПАТ «АвтоКрАЗ» дякує організаторам виставки «Зброя та безпека» за прекрасну можливість стати частиною грандіозної події у світі озброєння, а також усіх гостей виставки за активність і проявлений інтерес до єдиного українського виробника вантажної техніки - заводу «КрАЗ».

 
 
 
 
 
 
Кількість переглядів 2814

Архів новин