nn

Новачок для фермерів: КрАЗ - дебютант «Агро 2017»

13 червня, 2017

Завантажувач сухих кормів ЗСК-Ф-15, що облаштувався на універсальному  шасі КрАЗ-5401Н2 (4х2) – ще одна новинка, яку вітчизняний виробник – ПрАТ «АвтоКрАЗ», презентував на виставці «Агро 2017». І нехай цей малюк-початківець не удостоївся золота заходу, як МЕЗ-330 на базі КрАЗ-6322, проте отримав свою «хвилину слави» у відвідувачів та пильну увагу з боку тваринників.

КрАЗ-5401 із спецобладнанням ЗСК-Ф-15 – перший пілотний проект у співдружності ще з одним українським машинобудівним підприємством – ПрАТ «Завод Ніженсільмаш». Спецавтомобіль призначений для транспортування і завантаження кормів в зовнішні бункери птахівничих і тваринницьких ферм. Може використовуватись як транспортний засіб для безтарного перевезення зерна, комбінованого і гранульованого корму.

База першого зразка – двовісне універсальне шасі передового покоління КрАЗ-5401, максимально уніфіковане та адаптоване під різні силові установки і спецнадбудови. Двигун -  Євро 5 потужністю 312 к.с., КП  - механічна дводіапазонна. За бажанням замовника, можуть встановлюватися інші силова установка, кабіна, надбудова тощо. Дана ж спецнадбудова складається із  11-кубового 4-секційного бункеру, можуть монтуватися 3-х або 5-секційні бункери об’ємами 8 м3 та 13,75 м3 відповідно.

Новачка тваринницького призначення прискіпливо оглядали в усі робочі дні виставки численні відвідувачі експозиції «КрАЗУ». Серед іншого вони  відзначили, що «КрАЗ» рухається в правильному напрямку, розширюючи лінійку машин як військового, так і цивільного сектора.

Втішає, що тема українських двовісних сільськогосподарських машин знайшла позитивний  відгук і підтримку у фермерів та аграріїв. Вони пропонують виробникові до вже створеної лінійки техніки 4х2 додати й зерновоз, враховуючи жорсткі вимоги із навантаження на дорогу, що унеможливлюють використання зерновозів спорядженою масою більше 40 т.

Таке завдання конструктори автозаводу вже проробляють із вітчизняними виробниками надбудов. Впевнені, що зовсім скоро сподівання аграріїв справдяться і на черговому профільному заході вони побачать двовісний зерновоз  КрАЗ.

 
 
Кількість переглядів 2139

Архів новин