nn

Водії-контрактники ЗСУ пройшли навчання на «КрАЗі»

03 липня, 2017

Вперше в новітній історії взаємодії ПрАТ «АвтоКрАЗ» та МО України на автозаводі пройшли курс навчання водії-контрактники центру забезпечення військовою технікою ВСУ. Курс навчання тривав майже місяць і завершився видачею відповідних сертифікатів.

Тренінги із теорії проводилися в навчальному центрі підприємства, оснащеному на найвищому технічному рівні, зокрема, класі розрізних вузлів і агрегатів, а також у випробувальному центрі. Більшість програми склали практичні випробування з дальнім виїздом до сусідніх із Полтавською областю дорогах та бездоріжжю. Досвідчені фахівці «КрАЗу», згідно зі спеціально розробленою для цих цілей програмою, вчили військових експлуатації, технічному обслуговуванню та поточному ремонту автомобілів КрАЗ-6322 (6х6) і КрАЗ-5233 (4х4), оснащених альтернативною силовою установкою. У тому числі - щоденному обслуговуванню, ТО-1000, ТО-1 та 2, методам діагностики і виявлення неполадок в автомобілі, двигуні, роздавальній коробці, ведучих мостах та інших вузлах і системах управління. Окрему увагу приділили основам проведення поточного ремонту, зокрема монтажу та демонтажу трансмісії, КП, двигуна, зняття, розбирання, дефектовці та встановленню роздавальної коробки, ведучих мостів, підвіски, рульового управління й ін.

Після отримання сертифікатів про успішне закінчення курсу, військові подякували за високий рівень підготовки і якість тренінгів. Вони високо оцінили технічне оснащення навчального центру, оригінальні тренажери і наочне приладдя, високий професіоналізм фахівців-викладачів заводу і відзначили, що такі курси - велика підмога водіям, які експлуатують КрАЗи в армії. «Перш, ніж посадити за кермо КрАЗу, можна почути запитання - навички водіння КрАЗів маєш? І ніхто не уточнює, що це КрАЗи 256, 6510, 255 або 260-й моделей, тобто старих поколінь. Нові — вони інші: більш складні в управлінні, а з альтернативними вузлами і агрегатами - зовсім невідомі. Навчання дасть нам можливість поширити свої знання на колег нашої в/ч і, головне, виключити виходи з ладу техніки КрАЗ через відсутність необхідних знань експлуатації та обслуговування. Добре б, щоб ця практика стала системною, щоб водії і механіки різних військових частин вчилися безпосередньо у виробника, тим більше що виробнича і технічна база «КрАЗу» має для цього все необхідне».

Слід зазначити, що всі зовнішньоекономічні контракти передбачають обов'язкові спеціальні тренінги водіїв і механіків на базі «АвтоКрАЗу» із видачею відповідного сертифіката. Така практика дозволила підприємству виключити претензії іноземних споживачів, раніше приходили на завод, пов'язані з неправильною експлуатацією і обслуговуванням техніки КрАЗ. Сподіваємося, що вона «приживеться» із споживачами України.

Кількість переглядів 1598

Архів новин