nn

Новий розмінувальник КрАЗ – броньований та більш функціональний

30 жовтня, 2017

Черговою новинкою ПрАТ «АвтоКрАЗ» доповнило лінійку своєї броньованої техніки. На замовлення ДСНС було розроблено спеціальний автомобіль КрАЗ-6322 ПМ-В (піротехнічна машина важкого типу ). Він призначений для оперативного прибуття до місця виявлення вибухонебезпечних предметів, перевезення спеціального майна, спорядження, вибухових речовин та засобів підриву, забезпечення робіт із розмінування, завантаження, розвантаження вибухонебезпечних предметів та транспортування їх до місця знищення.

Аналогічний автомобіль було виготовлено минулого року на базі повнопривідного автомобіля КрАЗ-5233ВЕ, проте у порівнянні по функціональним якостям і конфігурації попередник значно уступає новоствореному спецавто. Численні опціонні «навороти», зокрема, включають камери переднього та заднього огляду, відео реєстратор із відповідними моніторами в кабіні, сигнально-гучномовний пристрій, який дублюється по периметру автомобіля проблисковими маяками з захисними решітками, електричний підігрів дзеркал заднього виду, штатну кліматичну установку тощо. Серед відмінностей – наявність вантажного відсіку, відділеного від відсіку спецобладнання броньованою перегородкою, що витримує обстріл в горизонтальній площині набоями класу захисту ПЗСА-6. Перегородка нахилена під кутом 100 та є частиною вантажного відсіку. Зверху вантажний відсік закривається зсувним водо-  та пилонепроникним ролетом. Внутрішня поверхня вантажного відсіку покрита жаровогнестійким матеріалом. У вантажному відсіку розміщені два металеві сейфи та з’ємний зварний армований піддон (для перевезення ВНП) із дном у формі напівсфери з бугелями для проведення завантажувально-розвантажувальних робіт за допомогою гідроманіпулятора. Кріплення піддону виконано на спеціальних направляючих, які забезпечують надійне транспортування та швидкий монтаж-демонтаж.

Є й відсік для спеціального обладнання, розташований між кабіною та вантажним відсіком, призначений для розміщення екіпіровки, технологічного обладнання та інструменту.

Кабіна - броньована, двомісна, клас захисту ПЗСА-4. Обладнана кулестійким склом із підігрівом із таким же рівнем захисту, як і у відповідних конструкцій корпусу. Кабіна обладнана двома люками у верхній частині, сидіннями з ременями безпеки.

Кран-маніпулятор – виробництва Hiab моделі X-CL8, із максимальним ви літом стріли 7,5 м, вантажопідйомністю при максимальному вилиті стріли 1040 кг. Оснащений дистанційною системою керування із дублюючим управлінням по кабелю до 15 м.

Такі розмінувальники із найсучаснішим обладнанням дуже актуальні на сході країни для очищення землі Донбасу від смертоносних вибухових пристроїв, які у достатній кількості ще є на полях, у лісах та населених пунктах сходу країни.  

 
 
 
Кількість переглядів 1910

Архів новин