nn

КрАЗ привіз із Прикарпаття до Києва велетенську зелену красую

06 грудня, 2017

6  грудня  о пів на другу ночі тягач КрАЗ-64431 прибув на кінцеву зупинку свого тижневого маршруту Кременчуг – Богородчани – Київ. Головна новорічна ялинка країни доставлена на Софійську площу, де невдовзі її святково прикрасять та урочисто відкриють на Миколая. «АвтоКрАЗ» для жителів і гостей столиці України зробив подарунок до Нового року, виконавши значний комплекс робіт із доставки головної ялинки країни за кошти підприємства.

А під вечір 29 листопада до Прикарпаття відправився сідельний тягач КрАЗ-64431 зчеплений із 22-тонним напівпричепом ТОВ «Вс Транс». Ця модель конструктивно не передбачає прохідну трансмісію, ЦПШ та спецгуму. Не було на ній ні АБС чи інших «наворотів», які встановлюються на нову лінійку КрАЗів. Проте це не завадило тягачу виконати особливо важливе завдання із доставки негабаритного вантажу в екстремальних дорожніх, природних і політичних умовах. Глибокої ночі, без помпезності - атрибуту таких подій, свою головну місію цей скромний роботяга транспортного цеху автозаводу виконав на «відмінно».

Це відрядження команда КрАЗу запам’ятає надовго, бо протягом сімох діб стикалася із протистоянням, стихією, бездоріжжям, ДТП та іншими чинниками, що гальмували важливу справу.

Велетенське дерево, що виросло за 93 роки довжиною 28,5 м, зрубали 2 грудня у Чорному лісі  Богородчанського лісгоспу, що на  Івано-Франківщині Майже день її рубали, вкладали краном на причіп , а наступного дня - ув’язували, аби хоч якось вписати вантаж у дорожні габарити. Ще півтори доби у супроводі поліції автопоїзд рухався із обмеженою швидкістю по об’їзним дорогам. Ожеледиця, два ДТП, коли фури вночі в’їхали в напівпричіп, сніг, довге очікування під Києвом дозволу рухатися містом  - попутники колони особливого призначення.

Та все це вже  позаду. Головну почесну і важливу місію КрАЗ – завод і вантажівка, виконали у повному обсязі. Кразівці, разом з кременчужанами, киянами, богородчанами - усіма, хто підтримав і відгукнувся на перший поклик, працювали над тим, щоб ялинка в Київ прибула за будь-яких обставин і свято відбулося.

Кременчуцький автозавод вдячний усім за підтримку, співпереживання та віру в КрАЗ.

Кількість переглядів 1795

Архів новин