nn

«АвтоКрАЗ» відновлює КрАЗ-Кугуари спостерігачів ОБСЄ

22 січня, 2018

Співпраця ПрАТ «АвтоКрАЗ» та місії ОБСЄ в Україні триває. Цього разу, відповідно до домовленості між сторонами, Кременчуцький автозавод приступив до виконання комплексу відновлювальних робіт партії броньованих автомобілів КрАЗ-Кугуар. Ця бронетехніка належала представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з кінця 2015 року.

КрАЗ-Кугуар - легкі бронеавтомобілі, які одні з перших надійшли до нацгвардійців і прикордонників у 2014 році. Це були перші, найбільш важкі дні військового конфлікту на сході України. На даній модифікації КрАЗ-Кугуар встановлено бензиновий двигун V6, потужністю 218 к.с., механічна п’ятискоростна коробка передач, два паливних баки зі сталевим захистом, об'ємом 90 л кожен. Машини розвивають максимальну швидкість 105 км/год. Їх конструкція якнайкраще адаптована під місцеві умови експлуатації. Усі несучі вузли максимально укріплені, зокрема, задня підвіска - посилена ресорна, передня - посилена пружинна.

КрАЗ-Кугуар разом з КрАЗ-Спартанами через відсутність іншої спецтехніки з перших днів конфлікту на Донбасі стали автомобілями переднього краю і часто використовувалися в якості БТРів та інших бойових машин. Вони врятували багато життів українських військових - бійців, офіцерів, вищої командної ланки. Відновлена  і допрацьована «КрАЗом» мала бронетехніка повернеться до військових, щоб продовжити службу вже в лавах ЗС України.

 
 
Кількість переглядів 2266

Архів новин