nn

На «КрАЗі» проходять переддипломну практику студенти-технологи

08 лютого, 2018

У технічних та виробничих підрозділах ПрАТ «АвтоКрАЗ» розпочалася переддипломна практика великої групи студентів коледжу Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського. Практичні матеріали для написання дипломної роботи наразі напрацьовують 20 студентів коледжу, що навчаються за фахами «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях», «Виробництво автомобілів і тракторів», «Виробництво чорних та кольорових металів», «Зварювальне виробництво».  

Паралельно закінчують свою переддипломну практику студенти-технологи 5 курсу ВПУ-7 - базового училища автозаводу. Нещодавно вони пройшли на підприємстві технологічну тижневу практику, зараз збирають матеріал для дипломного проекту, щоб після захисту отримати кваліфікацію «Технік-технолог із зварювання».

Метою проведення переддипломної практики, за свідченням студентів-практикантів,  є оволодіння професійним досвідом та готовність до самостійної трудової діяльності. Під час проходження практики вони працюють у якості дублерів техніка-технолога на дільницях зварювання вузлів, виконують індивідуальне завдання за темою дипломного проекту. У першу чергу їх знайомлять із організацією на підприємстві зварювального виробництва, складом робочих місць, конструкцією вузлів, технологією зварювання, обладнанням та оснащенням для зварювання, охороною праці та ін. Додатково проводяться  екскурсії на заготівельні дільниці і дільниці зварювання основних цехів, де вони бачать повний цикл виготовлення зварного вузла: від «народження» до встановлення на автомобіль.

Слід зазначити, що у 2017 році ПрАТ «АвтоКрАЗ» на безоплатній основі влаштував на практику 62 студенти вищих навчальних закладів Кременчука і Полтави та 125 - професійно-технічних училищ міста. Спеціалісти технічних відділів, які закріплені керівниками студентів-практикантів, відзначають, що із кожним роком приходить молодь більш відповідальна та налаштована на продуктивну роботу. Цього року наставники задоволені обізнаністю та серйозним ставленням до вибраної професії своїх підопічних. Автозаводці із гордістю відзначають: «Хороші кадри готуємо – «КрАЗ», як відомо, гарна кадрова кузня.» 

 
 
Кількість переглядів 1518

Архів новин