nn

На «КрАЗі» навчать робітничим професіям без відриву від виробництва

14 лютого, 2018

Якщо хочете отримати робітничу професію – ласкаво просимо на «КрАЗ»! Це цілком реально здійснити, було б бажання, адже на допомогу завжди прийдуть кваліфіковані наставники з основних цехів та фахівці центру з підготовки та навчання персоналу, оснащеного найсучаснішою навчальною базою.

Навчаємо учнів таким робітничим спеціальностям: формувальник машинного формування, слюсар механоскладальних робіт, наладчик автоматичних ліній і агрегатних верстатів, наладчик шліфувальних верстатів, слюсар-інструментальник, контролер на ливарному виробництві, наладчик автоматів і напівавтоматів, слюсар-ремонтник, машиніст насосних установок, машиніст компресорних установок, різальник металу на ножицях і пресах, свердлувальник, транспортувальник, токар-револьверник, водій електро- та автовізка, терміст, контролер верстатних і слюсарних робіт, контролер із термообробки, різьбонарізувач на спеціальних верстатах, маляр тощо.

Серед обмежень – важкі роботи і ті, що передбачають шкідливі та небезпечні умови праці, а також вік – до 18 років. Підготовка жінок робітничих спеціальностей здійснюється лише за професіями, де дозволяється використання їх праці.

Підготовка учнів на «КрАЗі» здійснюється за індивідуальним планом прямо на робочому місці впродовж двух - п’яти місяців, залежно від професії. Керує процесом - інструктор, призначений з числа висококваліфікованих автозаводців. Після закінчення навчання виконується пробна робота в цеху, після чого висновок про пробну роботу і щоденник навчання подаються на кваліфікаційну комісію з присвоєння розрядів. У навчальному центрі підприємства учень здає іспит і отримує професію відповідного розряду із внесенням запису до трудової книжки. Ось і все. Безкоштовно для учня, а це від 700 до 1000 грн. в учбових комбінатах міста, та ще й заробітна плата на період навчання. Наставники теж не в накладі – їх роботу в якості інструктора оплачує завод.

Минулого року більше півсотні працівників різних вікових категорій отримали перші професії. Є керівники, в основному зі складу майстрів, які отримали суміжну професію, аби за додаткову оплату у своєму підрозділі «закрити» собою кадровий дефіцит .

Тож чекаємо на тих, хто хоче навчатись, працюючи. Є 270 вакансій на робітничі та допоміжні позиції. Вибирай, отримуй та працюй!

Кількість переглядів 1707

Архів новин