nn

Горішні плавні отримали новий мулосос КрАЗ

05 квітня, 2018

ПрАТ «АвтоКрАЗ» здійснив передачу Комунальному підприємству «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Горішньоплавнівської Міської Ради багатофункціональної комунальної машини КО-503 із базою двовісного КрАЗу. Спецавтомобіль застосовуватиметься для очищення від засмічення міських колекторів та зливової каналізації.

Мулососна спецмашина призначена для профілактичної санітарної очистки колодязів, зливових та каналізаційних мереж і відстійників від мулу, ґрунтових наносів та інших забруднень, а також їх транспортування до місця розвантаження..

12-тонне шасі КрАЗ-5401, на якому змонтували спецнадбудову ПрАТ «Спецбудмаш», останнім часом найбільш затребуване серед комунальників. Воно виконане в базовій комплектації і призначене для монтажу промислових установок і технологічного обладнання.

До складу спеціального мулососного обладнання входить цистерна, вакуумний насос з приводом, поворотна стріла, гідравлічна, пневматична, електрична системи та допоміжне обладнання. Управління поворотною стрілою здійснюється з дистанційного пульта управління, розвантаження мулу - шляхом перекидання цистерни.

Технічну обнову оглянули представники міської адміністрації на чолі із головою Дмитром Биковим, який  після огляду техніки, зокрема, відзначив: «Ми задоволені, що перемогло в тендері підприємство, яке знаходиться в сусідньому дружньому Кременчуці, є ключовим в машинобудуванні. Ми не на словах підтримуємо національних виробників,  а справами, купуючи хорошу сучасну комунальну техніку, виготовлену на «КрАЗі». Машина гарна, вона потрібна і ми давно таку очікували, тому що у нас маса нагальних проблем, яку без цього мулососу ми вирішити не можемо.»

Експлуатаційники в свою чергу відзначили, що найбільша перевага нового  мулососу – глибина, на якій він може працювати, адже каналізаційні колектори в місті при будівництві закладені на глибину від 6 до 10 м, тож звичайна техніка впоратися не може. Саме цьому автомобіль замовили із особливими характеристиками і він не лише може чистити колектори на глибині до 12 метрів, а й відкачувати дуже щільну масу, включно пісок, щебінь, залишки бетону. До всього, у зимовий період, спецмашина обладнується снігоочисним відвалом для прибирання від снігу доріг.

Комунальники Горішнів плавнів невдовзі очікують на ще один спецавтомобіль -  каналопромивний. У парі із мулососом дві спецмашини, за їх словами, працюватимуть більш ефективно над очищенням усіх підземних комунальних мереж міста .

 
 
 

Відео: ТРК ГОК

Кількість переглядів 1483

Архів новин