nn

Представники «Укргазвидобування» відвідали «АвтоКрАЗ»

10 квітня, 2018

Минулого тижня на Кременчуцькому автозаводі з робочим візитом побувала група представників ПАТ «Укргазвидобування» - найбільшого оператора газотранспортної системи України. В основному - механіки його філій.

Візит був пов'язаний із питаннями розвитку співпраці. У ході відвідування гості ознайомилися з процесом складання автомобілів на головному конвеєрі, технологією зварювання, виготовлення, обробки різних вузлів і деталей автомобілів КрАЗ. Крім виробничих цехів, побували в навчальному центрі, де розрізні і діючі макети вузлів і агрегатів автомобіля КрАЗ, інтерактивні схеми паливної і гальмівної систем зацікавили механіків «Укргазвидобування» своєю наочністю і практичною корисністю. Знайомство з лінійкою перспективною технікою КрАЗ, її технічними можливостями, демонстрація яких пройшла на випробувально-демонстраційному полігоні - теж було в програмі перебування гостей.

Предметом переговорів, які відбулися під час візиту, стало обговорення ряду питань, що стосуються перспектив розвитку співпраці ПАТ «Укргазвидобування» і ПрАТ «АвтоКрАЗ». Адміністрація Кременчуцького автозаводу в черговий раз наголосила на важливості для підприємства перемог в тендерах, оголошених ПАТ «Укргазвидобування». Адже кожна перемога - дуже важлива для вітчизняного виробника, так як сумарно за підсумками року - це наповнення різних бюджетів, робота і дохід працівників самого автозаводу і підприємств-суміжників. Готовий автомобіль КрАЗ - це зарплата українським металургам, шахтарям, перевізникам, бюджетникам, військовим і пенсіонерам. З кожного проданого автомобіля Кременчуцький автозавод відраховує понад 100 тис. грн різних податків і стільки ж з кожної одиниці йде на виплату зарплати працівникам підприємства. Плюсом сюди - податки ще більше 200 заводів-суміжників в Україні, які виробляють для КрАЗа по кооперації свою продукцію.

На даний момент локалізація виробництва ПрАТ «АвтоКрАЗ» становить 80-90%, у залежності від комплектації. Крім основного підприємства - Кременчуцького автозаводу, задіяні ще вісім українських заводів групи «КрАЗ» - виробники радіаторів, карданів, гальмівної апаратури, лебідки і т. Серед сотні великих постачальників: металу - гіганти «Дніпроспесталь», «Запоріжсталь», «Азовсталь»; лакофарбових матеріалів - Черкаський завод «Аврора», Одеський завод «Колор Юкрейн», завод «Колор 7» Рівненська обл.; кольорових металів - Бахмутський завод «АЗОКМ», шин - Білоцерківський шинний завод «Росава», лиття - «Електроважмаш», Турбогаз. У Кременчуці - Кредмаш, колісний, вагонобудівний заводи та Укртатнафта. Перемога в тендерах, також, - черговий крок для закріплення позицій «КрАЗу» на внутрішньому ринку. Український виробник дуже цінує, що вітчизняна нафтогазова промисловість віддає перевагу  національному продукту, замовляючи під свої потреби різну спецтехніку на базі КрАЗа. Лише минулого року філії «Укргазвидобування» поповнилися новою технікою, в основному на базі всюдихідних шасі 6х6 і 4х4, що найкраще підходять до екстремальних умов, у яких часто доводиться виконувати аварійні і роботи із обслуговування нафто- і газотранспортної системи. Співпраця «КрАЗу» і «Укргазвидобування» триває і в поточному році, вітчизняний виробник розраховує на її  перспективний розвиток.

 
 
 
Кількість переглядів 1338

Архів новин