nn

Українські ГЗК поповнилися новою спецтехнікою КрАЗ

13 квітня, 2018

Ряд чергових відвантажень спецмашин Кременчуцький автозавод здійснив на гірничорудні підприємства Кривого Рогу. Зокрема, Північному гірничо-збагачувальному комбінату відвантажена пожежна автоцистерна АЦ-60 (65053), призначена для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, пожежно-технічного обладнання, подачі в осередок вогню води з цистерни, відкритого водоймища або сторонньої ємності, водопровідної мережі, а також повітряно-механічної піни з використанням піноутворювача.

Спецобладнання «КБ «ПОЖСПЕЦМАШ» змонтовано на базі КрАЗ-65053 (6х4), яке має здвоєну чотиридверну семимісну кабіну. Комплектація шасі -  стандартна, двигун 300-сильний Євро 5, гальмівна система – із АВС. 

Запас вогнегасних речовин автоцистерни складає: води 8000 л і піноутворювача 580 л. Гасіння водою (розчином піноутворювача) здійснюється за допомогою ручних або лафетного стволів. Запас пожежних рукавів дозволяє гасити пожежу на значній відстані від автоцистерни. Спецмашина має все необхідне для швидкого гасіння пожеж.

А перед Пасхою до Центрального та Північного ГЗК відправилися оригінальні майстерні ФПВ-16606, виготовлені ПрАТ «АвтоКрАЗ» спільно з ПрАТ «Нафтоавтоматика» (м. Полтава). Трисекційний КУНГ встановлено на повнопривідному шасі КрАЗ-63221 (6х6), яке, згідно ТЗ замовника, має поліпшену комплектацію. При стандартних: 375-сильному двигуні Євро 5, механічній КП та роздатці, майстерня має ряд додаткових опцій. Це - лебідка, ABS у гальмівній системі, передпусковий підігрівач. Низ шасі має спеціальну додаткову антикорозійну обробку, на ДВС встановлений металевий захист від каміння та гравію. Кабіна також із «наворотами»: сидіння водія «PILOT» та пасажирські кресла мають ремені безпеки, є відеореєстратор,  кондиціонер,  система централізованого підкачування шин.

Пасажирський енергетичний та слюсарний відсіки стовідсотково укомплектовані обладнанням та інструментом, необхідним для проведення ремонту автомобільної техніки в польових умовах. Із комплектації майстерень видно, що керівництво ГОКів піклується не лише про ефективність праці, а й комфорт своїх робітників.

Співробітництво «КрАЗа» із українськими ГЗК триває. Національний  виробник важкої техніки із задоволенням констатує, що ГЗК підтримують «КрАЗ» та заводи-суміжники, вибираючи в якості бази під встановлення спецобладнання відомих світових брендів українську вантажівку. Таке партнерство сприяє зниженню соціальної напруги в регіонах, розвитку бізнесу, місцевих громад та економіки країни. 

 
 
 
 
Кількість переглядів 1340

Архів новин