nn

Автовишки КрАЗ виконуватимуть висотні роботи на ГЗК

08 травня, 2018

Оригінальні автовишки готуються до відвантаження на адресу давнього партнера ПрАТ «АвтоКрАЗ» - Полтавського ГЗК. Автопідйомник  ТК-К-5233 AGP 26 базується на повнопривідному шасі КрАЗ-5233НЕ екологічного класу Євро 5, виконаному в базовій комплектації. Із додаткових опцій – кондиціонер у кабіні водія, АБС у гальмівній системі.

Підйомне обладнання комбінованого (ліктьового) типу має максимальну робочу висоту 26 м, максимальний вилыт 12 м, кут повороту 3600, електроізоляцію люльки - 1000 В.

Для безпечної роботи автогідропідйомники обладнані спеціальними пристроями: обмежниками граничного вантажу та робочої зони,системами: орієнтації підлоги робочої платформи, блокування підіймання опор, якщо стріла перебуває не в транспортному положенні,  блокування підіймання та повороту секцій стріли, якщо підйомник не виставлений на виносні опори, аварійного опускання робочої платформи, аварійної зупинки двигуна із кнопкою «Стоп» на робочому місці машиніста підйомника та в робочій платформі, двостороннім переговорним пристроєм та пристроєм для аварійної евакуації працівників з робочої платформи. Підйомне обладнання  змонтовано одним із партнерів КрАЗу – заводом спецтехніки «Техкомплект».

Як зазначив головний фахівець з транспорту  ПГЗК О.Валковий, спецмашини будуть задіяні безпосередньо при виконанні ремонтних робіт технологічного обладнання, зокрема гідравлічних екскаваторів, а також при обслуговуванні ліній електромереж та підстанцій ПрАТ «Полтавський ГЗК».

Зараз на Полтавському ГЗК працює велика кількість автомобільної техніки КрАЗ. Як зазначають фахівці комбінату, КрАЗи - краще рішення, підтверджене часом, для забезпечення різних  технологій комбінату. Не випадково десятки тисяч КрАЗів трудиться в найтяжких умовах кар'єрів не тільки України, а й за кордоном. Бруд, серпантинні звивисті дороги, круті підйоми з 20о ухилом і пологі спуски - все це стихія КрАЗа-ваговоза, який створювався як автомобіль для важких умов експлуатації. Українські ГОКи розглядають ПрАТ «АвтоКрАЗ»  як серйозного і перспективного партнера, здатного забезпечити їх технології гамою автомобілів і організувати технічне обслуговування машин. Для «АвтоКрАЗу» дуже важливо мати ГЗК за партнерів, оскільки їх виробничо-технічна база вимагає великої кількості автомобілів різного типу, які КрАЗ виготовляє. 

 
 
 
 

Фото: thk.kiev.ua

Кількість переглядів 1692

Архів новин