nn

Миколаївські рятувальники отримали нові пожежні КрАЗи

08 травня, 2018

Автомобільний парк Миколаївського гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту поповнився чотирма  спеціальними пожежними  автомобілями на шасі КрАЗ-5401(4х2). 7 травня на базі 3 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області пройшла урочиста церемонія передачі нової техніки рятувальникам Миколаївщини, яка придбана за рахунок державного бюджету в рамках реорганізації та реформування Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє ДУ ДСНС України в Миколаївській обл

М. Грицаєнко, очільник обласного гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту вручив ключі від автомобілів керівникам Центрального, Заводського, Інгульського та Корабельного районних відділів, де в подальшому будуть знаходитись машини в оперативному розрахунку.

Під час вручення ключів він  зазначив: «Керівництво Державної служби України докладає максимум зусиль аби створити відповідні умови для несення служби та виконання завдань за призначенням у обласних гарнізонах. Сьогодні ми отримали частину техніки від запланованої. Це сучасні пожежні автомобілі, які відповідають усім нормам і стандартам. Тому хотілося б побажати усім рятувальникам, аби вони допомагали вам у роботі і, звісно ж, сухих рукавів!»

Нагадаємо, що шасі підвищеної прохідності КрАЗ-5401НЕ (4х4) вантажопідйомністю 9,5 т із дворядною чотиридверною шестимісною кабіною МАЗ, створено на автозаводі, згідно технічних вимог ДСНС, прописаних  в умовах крупного тендера у кінці минулого року. Воно призначене під монтаж різних спецвиробів, у даному випадку - спецобладнання для гасіння пожеж АЦ-4-60. Слід зазначити, що в лінійці традиційних кабін Renault і MAN, якими Кременчуцький автозавод комплектує свої безкапотні автомобілі, не представлені зразки з параметрами, зазначеними в даному тендері. При цьому в технічних вимогах замовника чітко прописані параметри кабіни МАЗ-530905 (Білорусь), у зв'язку з чим кременчуцькі конструктори провели адаптацію цієї кабіни до шасі автомобіля КрАЗ-5401НЕ. Широкопрофільна шина з централізованою системою підкачки, яка встановлена на цьому шасі, дозволяє експлуатувати спецвиріб на дорогах із різним покриттям та при повному бездоріжжі. До того ж оснащення автомобіля двома паливними баками по 165 л, які забезпечують пробіг автомобіля на відстань до 600 км, дозволяє здійснювати оперативну доставку екіпажу і обладнання до місця проведення рятувальних, аварійний або інших необхідних, відповідно до специфікації автомобіля, робіт. Автомобіль здатний розвивати швидкість понад 90 км/год, до того ж він досить маневрений, завдяки безкапотному компонуванню, і може легко використовуватися в умовах міського циклу.

 
 
Кількість переглядів 1912

Архів новин