nn

Спецмашина КрАЗ - єдина в Україні за своїми параметрами та комплектацією, є на Полтавському ГЗК

16 травня, 2018

Новий спецавтомобіль на базі КрАЗ-5401Н2 - ексклюзивний та єдиний в Україні за своїми параметрами, з’явився на Полтавському ГЗК у спеціалізованому цеху виробництва вибухових робіт.  Нова техніка в оригінальній комплектації виготовлена на замовлення комбінату із дотриманням особливих вимог.

Машина забивочна МЗ-5401 призначена для транспортування забивочного матеріалу - піску, щебеню, відходів збагачувальних фабрик розміром до 40 мм,  до заряджених свердловин і механізованої набійки вертикальних і похилих свердловин на відкритих гірських розробках, засипці траншей. Вона представляє собою змонтований на шасі  КрАЗ-5401Н2 живильник у вигляді бункера із вмонтованим скребковим конвеєром і поворотним стрічковим транспортером . Аби правильно спрямувати енергію вибуху у кар’єрі, свердловини забивають спеціальним матеріалом. Саме цей процес і забезпечуватиме новий КрАЗ.

Новий КрАЗ ще не встигли випробувати у кар’єрі, та чималу низку переваг цієї техніки вже оцінили. Зокрема, водій транспортної дільниці ПрАТ «ПГЗК» В. Пасько, який доставляв автомобіль на підприємства із машзаводу «Будшляхмаш» (м. Бровари), відзначив, що цей КрАЗ вирізняється серед решти спецтехніки більшою маневреністю, завдяки малому радіусу повороту, та високим  комфортом робочого місця водія, який із кожною наступною моделлю все краще .

А головний інженер комбінату  Ю. Кисіль відзначив, що КрАЗ, згідно умов ТЗ, «підігнали» під особливі вимоги гірників. Зокрема, підняли бампер, аби збільшити кліренс, загрегатували по особливому силову установку, встановили чотирьохкубовий кузов, більший, аніж у попередніх «забійників», є можливість пропускати фракцію від 5 до 40 мм, до цього максимум до 10 мм  тощо. Слід зазначити, що маневреність КрАЗУ перевірили заздалегідь, запросивши у заводу-виробника аналогічну модель. Рухомий малий конвеєр, що знаходиться позаду, має кут розвороту — 180 градусів. Це дозволяє забити свердловину будь-якої складності, зокрема, що знаходиться у важкодоступному місці. Перед тим, як встановити спецобладнання на шасі,  КрАЗ протестували прямо на блоці, де він маневрував між вибуриними свердловинами в обмеженому просторі сіток 5х6, 6х7. КрАЗ продемонстрував високу маневреність.   

Ще спецвиріб КрАЗ-5401 має гідравлічний привід конвеєрів, а розподільним блоком можна керувати із кабіни.

Однією одиницею оригінальної спецтехніки на Полтавському ГЗК не обмежаться. Незабаром ще два аналогічні українські автомобілі поповнять парк спеціалізованої техніки ПГЗК.

 
Кількість переглядів 2222

Архів новин