nn

Піротехнічний КрАЗ доставив авіабомбу «SС-50» та снаряд для знищення

16 травня, 2018

Служба порятунку «101» ГУ ДСНС України у Полтавській області повідомила про знищення учора по обіді на спеціальному підривному майданчику боєприпасів, які збереглися із часів минулих війн. Небезпечний вантаж із місця виявлення для знешкодження транспортувала піротехнічна спецмашина, створена на базі всюдиходу  КрАЗ-5233ВЕ (4х4).

Вибухонебезпечну знахідку виявили поблизу села Зеленківка Чутівського району. Піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які прибули на виклик, ідентифікували небезпечну знахідку як авіабомбу «SС-50»часів минулих війн. Після проведення додаткового обстеження прилеглої території знайшли ще артилерійський снаряд калібру 76 міліметрів.

Піротехнічний спецавтомобіль КрАЗ-5233 призначений для забезпечення проведення робіт із розмінування, оперативного прибуття рятівників до місця виявлення вибухонебезпечного предмета, транспортування спорядження, а також боєприпасів великого калібру до місця знищення.

Автомобіль створено на базі всюдихода КрАЗ-5233ВЕ (4х4). Вантажність автомобіля забезпечує перевезення вибухонебезпечного предмета вагою до 2 тонн. В продуктовій лінійці ПрАТ «АвтоКрАЗ» є аналогічні за функціоналом дво- і тривісні спецмашини, із панцированим захистом кабіни, кулестійким склом, додатковими опціями та обладнанням та без. Усе частіше замовник висуває свої особливі технічні вимоги до спец виробу, вітчизняний виробник намагається їх задовольнити. Автозавод і надалі допомагатиме і військовим, і рятувальникам у забезпеченні їхніх підрозділів сучасною технікою для транспортування та знешкодження вибухонебезпечних предметів.  

 

Фото: Новини Полтавщини Відео: ГУ ДСНС України у Полтавській області

Кількість переглядів 1605

Архів новин