nn

«КрАЗ» інвестував в нове обладнання плазмового різання

05 липня, 2018

Для  забезпечення виконання річної програми випуску автомобілів КрАЗ та підвищення якості продукції ПрАТ «АвтоКрАЗ» придбав сучасне високоточне устаткування плазмового різання з числовим програмним керуванням «PlazMax CNC-2060». Інвестиції підприємства у нове обладнання склали майже мільйон гривень. При недостатній завантаженості потужностей автозаводу український виробник не очікує, що плазмове обладнання окупиться швидко. Проте такий виважений крок  - робота на перспективу та якість.

Нове обладнання плазмового різання призначене для вирізання зі сталевого листового прокату деталей і заготовок різних форм і розмірів. При цьому для кожної деталі розробляється керуюча програма, яка вводиться в ЧПЗ верстата.

«PlazMax CNC-2060» укомплектовано потужною і ефективною системою повітряно-плазмового різання Hypertherm Powermax 125. Система забезпечує високу якість різання сталевого листа до 25 мм завтовшки, розділове різання металів максимальною товщиною до 57 мм.

100%-вий робочий цикл і надійність системи Powermax дозволяють йому відмінно справлятися з найскладнішими завданнями з різання металу. Сприяє цьому і різак Duramax Hyamp 180, що входить до комплекту системи.

При обранні моделі нового устаткування для плазмового різання заготовок та деталей зі сталевого листового прокату брали до уваги максимальні розміри деталей, які виготовляються на діючий установці плазмового різання «Кристалл ПМплКП-2,5», а також сортамент сталевого листового прокату, що обробляється в рамно-кузовного цеху (РКЦ). До речі, закупівля нового обладнання обумовлена, зокрема, й тим, що діюча в РКЦ установка плазмового різання «Кристалл ПМплКП-2,5» після інтенсивної роботи протягом понад 12 років вже не відповідає сучасним вимогам щодо точності та якості різання. За період експлуатації цього обладнання технологами було розроблено понад 1700 керуючих програм. За один місяць методом плазмової різки виготовляється до 100 найменувань деталей для автомобілів всіх моделей і комплектацій. У зв'язку з конструктивними змінами автомобілів для нових моделей і комплектацій потрібні нові оригінальні деталі, тому номенклатура деталей, які виготовляються плазмовим різанням, постійно оновлюється. У середньому в місяць розробляється до 10 нових керуючих програм.

Устаткування плазмового різання з ЧПЗ пройшло попередні тестові випробування на площах виробника  - фірми «ПлазмаТехСервис - Украина», за участі представників ПрАТ «АвтоКрАЗ». Наразі, після монтажу на спеціально підготовленій дільниці рамно-кузовного цеху, проведення пусконалагоджувальних робіт та навчання операторів, воно введено в дію. 

Кількість переглядів 1727

Архів новин