nn

Нова українська САУ створена на базі КрАЗа

13 серпня, 2018

«Богдана» - нова українська самохідна артилерійська установка, створена на базі повнопривідного шасі КрАЗ-63221(6х6). САУ здатна вражати ціль на відстані до 60 км, вперше в українській артилерії має натовський калібр 155 мм, замість радянського 152 мм, має боєкомплект - 20 снарядів, автоматизовану систему наведення і зарядки боєприпасів.

Автомобільне шасі КрАЗ-63221, створене на «КрАЗі» за спеціальними технічними вимогами, призначене для монтажу озброєння і установок спеціального призначення. Воно обладнане чотирьохдверною п’ятимісною кабіною з двома рядами сидінь, броньованою для захисту екіпажу.

Кабіна обладнана системами опалення, кондиціонування, вентиляції і обдування теплим повітрям вітрових стекол, електрообігрівом вітрових стекол і стекол дверей. У ній передбачені місця для розміщення додаткового обладнання: приладів спостереження і нічного бачення, приладів радіаційної та хімічної розвідки і контролю, радіостанції, предметів індивідуального захисту, боєкомплекту, що перевозиться, (за кількістю місць в кабіні) і особистих речей екіпажу.

Силова установка КрАЗ-63221 включає дизельний двигун потужністю 380 - 420 к.с.

Шасі обладнано централізованою системою підкачки шин, що забезпечує високу прохідність по ґрунтах із низькою несучою здатністю, лебідкою, системою RunFlat, світломаскувальним пристроєм, фільтровентиляційною установкою тощо.

Контрольна витрата палива становить 37 л/100 км, запас ходу із контрольної витрати палива - 1200 км.

Дебют нової броньованої САУ на базі КрАЗ-63221 відбудеться на столичному параді до Дня незалежності України.

 
 
Кількість переглядів 2625

Архів новин