nn

Чернігівська селищна рада отримала новий спецКрАЗ

15 січня, 2019

Комунальне підприємство «Чернігівське виробниче управління житлово-комунального господарства» Чернігівської селищної ради, що на Запоріжчині, від ПрАТ «АвтоКрАЗ» отримало новеньку спецмашину для ямкового ремонту УЯР-01 із відвалом. Спецмашина базується на шасі всюдиходу КрАЗ-5233НЕ, комплектація автівки – стандартна, ошинування коліс - двоскатне.

Надбудова - виробництва ПрАТ «Спецбудмаш» (м. Бровари), має об’єм бункеру 5,2 м3, 600-літровий бак для води та емульсії на 1000 л. Продуктивність - 175 м2/год. Додатково, для боротьби зі снігом, передбачено поворотний відвал шириною 3 м, який легко монтується демонтується.

Спецавтомобіль КрАЗ-5233 УЯР-01 призначений для ремонту асфальтобетонних покриттів дорожнього полотна. Установка для ямкового ремонту складається з бункера для щебеню, баків для води та емульсії. Робочим органом установки є поворотна стріла, за допомогою якої забезпечується подача ремонтних компонентів. Привід обладнання - гідравлічний, від автономного двигуна. Керування робочими процесами - підйом, опускання і поворот стріли, подача і дозування емульсії, води, щебеню залежно від глибини і розмірів ремонтованих ям, здійснюється оператором за допомогою дистанційного пульта. Основні переваги використання спецмашини: ремонт може виконуватися по вологому покриттю без попередньої обрубки й очищення вибоїн, не потрібне використання ковзанки для ущільнення латок, скорочується трудомісткість та економляться матеріали. При ремонтних роботах не переривається рух автотранспорту на магістралях, а термін служби дорожнього покриття більш тривалий.

Раніше, у 2007 році, аналогічне спецобладнання було встановлене на двовісному шасі КрАЗ-5233Н2 із колісною формулою 4х2. На вимогу замовника аналогічна спецмашина може базуватися на різних моделях шасі КрАЗ, різної вантажопідйомності , колісних формул та компонуванням. 

 
 
Кількість переглядів 1636

Архів новин