nn

Самохідне шасі КрАЗ-7634НЕ - база нового РК «Нептун»

15 квітня, 2019

Україна освоїла виробництво власного протикорабельного ракетного комплексу «Нептун», призначеного  для контролю та захисту морських кордонів. Нещодавно він пройшов успішні випробування, про що повідомило присутнє на випробуваннях «Defense Express» на своїй сторінці ФБ.

Мобільний ракетний комплекс РК-360МЦ призначений для ураження надводних і наземних об'єктів противника на відстані до 300 км.  Уніфікована пускова установка УСПУ-360  базується на самохідному шасі 8х8 - КрАЗ-7634НЕ, вантажопідйомністю 27 т. Пускова установка призначена для розміщення, тимчасового зберігання, транспортування, підготовки до пуску та пуску ракет Р-360. Шасі спецвиробу оснащене потужним 460-сильним двигуном та автоматичною КПП із максимальним крутним моментом 2500 Н/м. Разом із трансмісією прохідного типу таке агрегатування дозволяє реалізувати високі тягово-динамічні характеристики автомобіля. 

Компонувальна схема  КрАЗ-7634НЕ - «кабіна перед двигуном», монтажна довжина рами 8080 мм, зовнішній мінімальний габаритний радіус повороту - 14 м. Перша та друга осі шасі - керовані, усі мости - ведучі. Рульовий механізм - інтегрального типу із гідропідсилювачем для зниження зусилля на рульовому колесі до 10 кгс. Повний привід усіх коліс забезпечує спецвиробу на цьому шасі експлуатацію в умовах бездоріжжя.

Кабіна – із високими ергономічними показниками, низькою посадкою.

До кооперації з розробки та виробництва РК «Нептун» разом із «КрАЗом»   задіяні ДержККБ «Луч», «Оризон-Навігація», «Імупульс», «Візар», ЦКБ «Арсенал» Національного космічного агентства України, провідні оборонні приватні компанії «Телекарт-прилад», «Укріннмаш», «Українська бронетехніка», «Мотор Січ». До речі, всі машини супроводу і підтримки нового РК-360МЦ базуються на українському шасі виробництва ПрАТ «АвтоКрАЗ». 

 
 
 

Фото, відео: Defense Express; Сергій Згурець

Кількість переглядів 2589

Архів новин