nn

Створення складального виробництва в країнах далекого зарубіжжя – один із напрямів експортної діяльності ПрАТ «АвтоКрАЗ»

12 червня, 2020

Нещодавно Proforce Limited (Нігерія) та ПрАТ «АвтоКрАЗ» підписали угоду про стратегічне партнерство для спільного складання військових та цивільних вантажних автомобілів КрАЗ у Нігерії. Партнерство спрямоване на виготовлення вантажівок світового стандарту, які розроблені відповідно до потреб ринків Нігерії та Африки, та на реалізацію автомобілів в країнах далекого зарубіжжя. Але співпраця між двома компаніями не означає перенесення основного виробництва КрАЗ до Нігерії, як це подали деякі ЗМІ. Спільний проект - це тільки частина експортної діяльності компанії, яка спрямована на її розвиток.

Перше складальне виробництво АвтоКрАЗу було створене в КНДР, потім були на Кубі, в Лаосі, Єгипті, В’єтнамі та інших країнах. Складальне підприємство у В'єтнамі було орієнтоване на вугільну промисловість; на Кубі, окрім складання автомобілів, підприємство займалось модернізацією техніки, поставленої раніше. Деякі підприємства працюють і зараз, деякі - поставлені на паузу, але не закриті.

Зараз у країнах світу розповсюджена практика захисту підприємств, які розробляють та виготовляють продукцію для вітчизняного ринку з метою залучення до виробництва населення та розвитку внутрішнього виробництва. Тому, завдяки державницькому підходу у цих країнах, експортні автомобілі у готовому вигляді купують все менше, натомість на внутрішньому ринку розвиваються складальні підприємства з повним циклом виробництва, включаючи сталеливарний, гальванічний, механічний, металообробний та інші.

Наразі в планах АвтоКрАЗу створення складального виробництва в Південно-Латинській Америці і країнах Африки з виготовлення продукції як для військового сектору так і для гірничодобувної та вугільної промисловості. Нашими партнерами є як державні, так і приватні компанії й співпраця з Proforce Limited (Нігерія) - лише продовження цього напряму.

 
 
Кількість переглядів 2659

Архів новин