nn

Палац культури «КрАЗ» радо приймав співочих ветеранів

10 лютого, 2017

Палац культури «КрАЗ» у Кременчуці – один із символів міста. А для багатьох кременчужан похилого віку, особливо автозаводців,  ще й об’єкт, що тісно пов’язує їх із молодими роками. Розуміючи це, адміністрація ПАТ «АвтоКрАЗ» охоче відгукнулася на прохання ради ветеранів Автозаводського району нашого міста провести у ПК «КрАЗ»  конкурс художніх колективів мікрорайонів.

Цей захід присвячено 30-й річниці створення ветеранської організації Кременчука. Участь в ньому прийняли 15 художніх колективів всіх мікрорайонів Автозаводського району міста. Яблуку ніде було впасти, зала не вміщувала усіх бажаючих послухати пісні у виконанні своїх колег, знайомих.  Ветерани прийшли з дітьми та онуками. Глядачі змогли насолодитися різними жанрами, бо журі оцінювало три номери від кожного учасника,  передбачені  конкурсом, -  сольний, хоровий та поетичний.

Серед учасників  заходу  - багато колишніх кразівців, які вже на заслуженому відпочинку об’єдналися у музичні колективи і постійно виступають на різних заходах  своїх районів. У піднесеному настрої, одягнені в колоритні національні костюми, щасливі від можливості виступити на сцені улюбленого культурного осередку, вони заряджали своєю енергією присутніх.

За результатами огляду-конкурсу 1-е місце зайняв творчий колектив ради ветеранів мікрорайону №10,  а 2-ге місце присудили ансамблю «Барвінок» ради ветеранів мікрорайону №13.  Всі переможці отримали Грамоти від міськради ветеранів.

Голова ради ветеранів Автозаводського району О. Зубченко висловив вдячність адміністрації ПАТ «АвтоКрАЗ» за сприяння і активну участь у громадській роботі, за всі ті добрі справи, які підприємство робить для своїх ветеранів, а це понад 5000 осіб,  зустрічі поколінь, різні екскурсії, вітання до державних свят та з нагоди ювілеїв тощо. Окрема вдячність на адресу керівництва Кременчуцького автозаводу звучала  й від самих ветеранів, котрі дякували, зокрема, за збереження історичної пам’ятки  -  Палацу культури «КрАЗ».

Нагадаємо, що роботи із реконструкції ПК «КрАЗ» розпочалися восени минулого року.  Незважаючи на гострий  дефіцит вільних ресурсів акціонери ПАТ «АвтоКрАЗ» прийняли це відповідальне рішення про проведення капітального ремонту. Допомагає у цьому і благодійний фонд, створений за ініціативою нардепа Костянтина Жеваго. На заміну даху, комунікацій і вікон, ремонт фасаду та вимощення навколо будівлі, а також інші роботи заплановано витратити близько 10 млн. грн. Завод пішов на такі суттєві витрати, розуміючи, що ПК «КрАЗ»  - не лише пам'ятник архітектури, а важливе  для Кременчука місце, де мешканці можуть реалізувати своє право на розвиток, дозвілля і реалізацію творчих здібностей.

Кількість переглядів 1767

Архів новин